P1080274_edited.jpg

KLEUREN & KLEURECHTHEID

 Kleuren               

Studio BIG gebruikt wolvilt van verschillende dikten, te weten 1 en 3 mm. Alles wordt van het 3 mm dikke vilt gemaakt met uitzondering van de slingers, hangers en etuis. Voor de slingers en de hangers zijn er meer kleuren beschikbaar, zie hiervoor de rechter kleurenkaart.

Het 1 mm vilt is meestal voldoende op voorraad bij Studio BIG. Van het dikke vilt is de beschikbare voorraad een stuk kleiner; zeker voor grotere sleeves, tassen en manden zal dit meestal besteld moeten worden. Neem gerust even contact met ons op via info@studiobig.nl voor de beschikbaarheid van de gewenste kleur(en).

Studio BIG heeft recentelijk het aantal beschikbare kleuren beperkt. Ben je op zoek naar een specifieke kleur of heb je al een product van Studio BIG en wil je dezelfde kleur bestellen? Vermeld dit dan bij de opmerkingen tijdens het bestellen of neem even contact met ons op via info@studiobig.nl. We hebben van diverse kleuren nog wat voorraad liggen!

Twijfels over de kleur(en)? Vraag ons gerust over advies, soms kan een extra foto via de e-mail helpen. Ook een staaltje opsturen is meestal geen probleem!

Houd er rekening mee dat vanwege verschillende scherminstellingen de kleuren op een scherm altijd af kunnen wijken van de kleuren van het wolvilt in werkelijkheid. Omdat wol een natuurproduct is, kunnen minimale kleurverschillen voorkomen tussen wolvilt uit verschillende verfbaden.

 Kleurenkaart 3 mm 

Kleurenkaart_2020_WIX_062021_3mm.jpg

 Kleurenkaart 1 mm - alleen voor slingers & hangers

Kleurenkaart_2020_WIX_062021.jpg

 Kleurechtheid       

Het wolvilt wordt geverfd en de kleurechtheid van de verf varieert. De kleurechtheid is vooral van belang voor producten die veel in het zonlicht staan zoals opbergmanden.

 

De kleurechtheid wordt uitgedrukt in de zogenaamde Colourfastness Scale Woolfelt. Een getal geeft aan hoe kleurecht een bepaalde kleur is waarbij 8 het hoogste is en het sterkst kleurecht. Hoe lager het getal hoe minder kleurecht een kleur is. Klik hier voor een overzicht van de kleurechtheid per wolkleur.